Trainingen persoonlijke ontwikkeling

In mijn praktijk in Nijmegen bied ik meerweekse cursussen zelfvertrouwen, zelfliefde en mindfulness en dagworkshops mindfulness. Op deze pagina lees je meer over mijn aanbod voor volwassenen.

Je kwetsbaarheid als kracht

We onthouden onszelf al vroeg in het leven van zelfliefde. Door gebeurtenissen (klein of groot) gaan we denken dat we het niet waard zijn om van te houden of niet voldoen. Door beperkingen in bewustzijn en zelfliefde van onze ouders gaan we denken dat we niet goed genoeg zijn, niet waardevol of schuldig.

Zo ontwikkelen we al vroeg onze overlevingspatronen waarmee we onszelf en anderen willen ‘bewijzen’ dat we wél de moeite waard zijn. Deze patronen zijn als het ware onze identiteit die niet veel te maken heeft met wie wij authentiek zijn.

Voorbeelden van dit soort patronen zijn…

Presteren! Zo hard werken totdat we een burn-out hebben. Je grens niet voelen en respecteren.

Een afhankelijkheidsrelatie ontwikkelen met een partner. De partner ‘bewijst’ jou dat je belangrijk bent.

Of juist te onafhankelijk zijn; ik kan het zelf wel, ik heb niemand nodig. Hierdoor mis je verbinding in relaties.

Onder deze overlevingspatronen liggen de overtuigingen die je bent gaan geloven over jezelf en over het leven. Deze zijn vaak (deels) onbewust en de daarop gebouwde overlevingspatronen zijn automatische reactiepatronen.

Verdrietig genoeg verhinderen deze patronen juist wat we ten diepste verlangen en wensen zoals bijvoorbeeld een vreugdevolle werksituatie, een gelijkwaardige en liefdevolle partnerrelatie of een goede energiehuishouding en gezondheid.

Het is niet gek dat het tijd, geduld en veel zelfliefde vraagt om steeds meer je authentieke zelf te zijn met alle innerlijke rust, passie en vreugde die daarbij hoort. Je kunt je voorstellen dat het kwetsbaar voelt om de lagen om je heen af te pellen. Maar juist hier ligt de sleutel tot je kracht, je authenticiteit, je levensenergie en levensvreugde.

In deze training persoonlijke ontwikkeling of cursus zelfvertrouwen en zelfliefde sla jij dit pad in vanuit een warme bedding en vanuit herkenning en begrip.

Cursus zelfvertrouwen, zelfliefde en mindfulness

Helen, transformeren en stappen nemen

Vanuit het bewust worden van je gedachten, overtuigingen en je gevoelens heel je oude wonden die nog in je zitten. Je lichaamsbewustzijn vergroot, je voelt je meer thuis in je lichaam en in je binnenwereld. Je zelfliefde vergroot.

Door dit heel worden leg je de basis voor transformatie. Het is zoiets als het vruchtbaar maken van de aarde. Je leert nieuwe, liefdevolle dingen tegen jezelf zeggen. En hoe vaker je een gedachte denkt, hoe meer je deze gaat geloven. Het is als zaadjes die je plant, en die met de juiste voeding en zonlicht uitgroeien tot plantjes en bloemen.

 Je gaat geloven en denken in mogelijkheden. Van daaruit ervaar je meer moed en zelfvertrouwen. Je durft stappen te nemen die voorheen ondenkbaar waren of ‘niet voor je weggelegd’ zouden zijn. Je maakt keuzes die getuigen van zelfliefde. Je leeft vanuit zelfliefde, passie en moed.

Praktisch:

Vooraf hebben we een telefonisch kennismakingsgesprek. Zo weet ik wat in jou leeft en wat je intentie is voor deze cursus. Ik neem deze informatie mee in het finetunen van de cursus. De informatie is vertrouwelijk en wordt niet gedeeld in de groep (tenzij je het zelf deelt).

In de cursus loop je je eigen pad. Er zijn korte momenten van sharing met andere deelneemsters. Deze hebben als doel woorden te geven aan je beleving zodat je er zelf mee verder kan. Ook werkt verbinding met- en herkenning bij anderen helend. Maar vooral ben je bezig met jouw eigen persoonlijke proces van helen, transformeren en stappen nemen. De oefeningen zijn erop gericht jou te ondersteunen in dit proces.

We werken met beweging van het lichaam (vergroten lichaamsbewustzijn), mindfullnessmeditatie en andere vormen van meditatie zoals geleide meditatie of tantrameditatie, pranayama (milde ademhalingsoefeningen). Je doet geregeld een stukje zelfonderzoek wat je noteert in je notitieboekje. Na iedere sessie ga je naar huis met nieuwe inzichten en ideeën voor je dagelijkse beoefening.

Na afloop hebben we een telefonisch gesprek om te evalueren. We maken daarin zo concreet mogelijk wat het je heeft opgeleverd en wat jouw stappen en acties zijn.

Zes keer op een vrijdag- of zaterdagochtend van 9.30 tot 11.30  |  Kosten: € 180,00  |  Max acht deelneemsters

Workshop mindfulness

Mindfulness en zelfliefde

Deze dag workshop is een daad van zelfliefde op zich. De dag staat in het teken van vertragen, contact maken met je innerlijke stilte en liefdevol bij jezelf aanwezig zijn.

Je voelt hoe het in het moment met je is. Je bent zacht naar je gedachten en je eventueel lastige gevoelens en spanning. Je oefent er met compassie bij aanwezig te zijn en je erin te ontspannen.

Je komt in contact met affirmaties die jou een blij en krachtig gevoel geven. Je ervaart dat wanneer je vriendelijk naar jezelf bent, je energie positief verandert.

Aan het einde van de dag ga je lichter en meer ontspannen naar huis. Bovendien neem je een aantal tools mee die je thuis kunt inzetten en oefenen, zodat jij jezelf iets kunt geven op ieder gewenst moment, ook op momenten dat je stress, spanning, onrust of angst ervaart.

Tijdens deze dag gaan we aan de slag met verschillende vormen van meditatie, zelfcompassietraining, beweging, mild ademwerk en een stukje zelfonderzoek.

Ik verwelkom je heel graag op deze mindfulness workshop in Nijmegen, een heerlijke dag voor jezelf, inclusief vegetarische lunch.

Praktisch:

  • Inloop vanaf 9.30 uur
  • Start 10.00 uur
  • Afsluiting 16.30 uur
  • Kosten voor de gehele dag inclusief lunch: € 85,00


Eén dag van 10:00 uur tot 16:30 uur  |  Kosten: € 85 inclusief lunch

Bedrijfsgegevens

KvK: 343 18 144

E-mail

welkom@margotterranea.nl

Telefoonnummer

06-15869495