Persoonlijke ontwikkeling en Zelfliefde

Op een prachtige lokatie in Nijmegen bied ik meerweekse cursussen zelfvertrouwen, zelfliefde en mindfulness en dagworkshops mindfulness. Op deze pagina lees je meer over mijn aanbod voor volwassenen.

Je kwetsbaarheid als kracht

We onthouden onszelf al vroeg in het leven van zelfliefde. Door gebeurtenissen (klein of groot) gaan we denken dat we het niet waard zijn om van te houden of niet voldoen. Door beperkingen in bewustzijn en zelfliefde van onze ouders gaan we denken dat we niet goed genoeg zijn, niet waardevol of schuldig.

Zo ontwikkelen we al vroeg onze overlevingspatronen waarmee we onszelf en anderen willen ‘bewijzen’ dat we wél de moeite waard zijn. Deze patronen zijn als het ware onze identiteit en maken dat we verwijderd raken van wie we authentiek zijn.

Voorbeelden van dit soort patronen zijn…

Presteren! Zo hard werken totdat we een burn-out hebben. Je grens niet voelen en respecteren.

Zorgen voor anderen, en te weinig voor jezelf kiezen.

Je aanpassen aan wat anderen verwachten en daarmee van jezelf verwijderd raken.

Je danwel afhankelijk maken, danwel de verbinding niet durven aangaan.

Onder deze overlevingspatronen liggen de overtuigingen die je bent gaan geloven over jezelf en over het leven. Deze zijn vaak (deels) onbewust en de daarop gebouwde overlevingspatronen zijn automatische reactiepatronen.

Verdrietig genoeg verhinderen deze patronen juist wat we ten diepste verlangen en wensen zoals bijvoorbeeld een vreugdevolle werksituatie, een gelijkwaardige en liefdevolle partnerrelatie of een goede energiehuishouding en gezondheid.

Het is niet gek dat het tijd, geduld en veel zelfliefde vraagt om steeds meer je authentieke zelf te zijn met alle innerlijke rust, passie en vreugde die daarbij hoort. Je kunt je voorstellen dat het kwetsbaar voelt om de lagen om je heen af te pellen. Maar juist hier ligt de sleutel tot je kracht, je authenticiteit, je levensenergie en levensvreugde.

In de meerweekse cursus of dagworkshop Zelfliefde sla jij dit pad in vanuit een warme bedding en vanuit herkenning en begrip.

Vrouwencirkel ‘Op weg naar (Zelf)liefde’.

zelfzorg, ontspannen, bewustworden en groeien.

Intentie:

Op 16 december start een nieuwe Vrouwencirkel in Nijmegen. Het is een plek waar je ongeveer eens in de maand kan samenkomen met andere vrouwen. Vrouwen op het pad van bewustzijnsontwikkeling. Je hebt een verlangen te groeien op het gebied van Zelfliefde, zelfzorg, vrouwelijke kracht, keuzes maken in jouw hoogste goed, je authentieke Zelf zijn. De volgende thema’s staan centraal:

  • De urgentie van zelfzorg- en zelfliefde is hoog. Veel vrouwen zijn moe en lopen zichzelf voorbij. Zij verlangen naar rust en ontspanning en trouw zijn aan zichzelf. Wanneer vrouwen krachtig zijn vervallen ze vaak in een mannelijke vorm van kracht: doorzetten, veel ballen in de lucht houden, zich verantwoordelijk voelen voor alles. Maar vrouwelijke kracht gaat over iets anders, namelijk, vertrouwen, ontvangen, luisteren, voelen, geduld, acceptatie, creativiteit, overgave en samenwerking. De cirkel vormt een terugkerende plek waar wij dit samen mogen oefenen, exploreren en van daaruit ook de wereld in brengen. Niet alleen wijzelf, maar ook onze naasten én het collectief hebben deze vrouwelijke vorm van kracht hard nodig!
  • Een ritme vinden in je zelfzorg en ontwikkeling van meer Zelfliefde is noodzakelijk om je groei levend te houden. Vandaar een maandelijks terugkerend moment waarin je de mogelijkheid hebt je Zelfliefde te voeden zodat deze steeds meer een plek vindt in jezelf en in je dagelijks leven.
  • Het is een plek waar je andere vrouwen ontmoet met ieder haar eigenheid en kwaliteiten. We voeden elkaar. Het is ook een plek van herkenning van struggel, pijn en verdriet. Alles mag er zijn en aan het licht komen om weer wat meer los te laten wat jou niet dient, te helen wat geheeld wil worden, in jouw tempo te transformeren naar jouw unieke, authentieke zelf.


Praktisch:

De Vrouwencirkel vindt ongeveer eens in de maand plaats. Je meldt je per keer vooraf aan door middel van een mailtje of appje. Je kunt het bedrag contant betalen voor aanvang of je vraagt vooraf om een tikkie. Je kunt dus per keer beslissen of je komt. De groep zal daarmee een wisselende samenstelling hebben. Ik wil ontdekken of dit prettig is, of dat we in de toekomst voor een vaste groep kiezen.

Er zal per keer een thema centraal staan. Het thema zal ik vooraf op de website vermelden.

Je bent welkom vanaf 9.15 uur. We starten om 9.30 uur en om 12.00 uur sluiten we af. Thee en lekkers is aanwezig. Bij Michi kun je zelf heerlijke koffie kopen indien wenselijk.

 

Data 2023 en 2024:

De volgende zaterdagen: 16 december, 27 januari, 17 februari, 23 maart, 4 mei, 15 juni van 9.30 tot 12.00 uur.

Thema van 23 maart: Ik verbind me met mijn hart (van waaruit alle harten verbonden kunnen zijn)

Wil je je aanmelden, graag per mail of app. Het contactformulier schijnt momenteel helaas niet goed te werken.

 

 Plaats:

De Vrouwencirkel vindt plaats bij Michi. Zie voor adres de contactpagina. Michi ligt dichtbij de snelweg en parkeren is er gratis. Michi ligt aan het prachtige Staddijkpark waar je wellicht een wandeling kunt maken achteraf.

 

De vorm:

De ochtenden zullen een opbouw hebben waarin je eerst fijn kunt landen en er aandacht is voor de groep die we samen vormen.  Er is een inleiding in het thema en de mogelijkheid hierover te delen. Verder werken we met vormen als geleide meditatie, mindfulness, bewegingsvormen uit bijv. (kundalini) yoga, chi kungs, ademwerk waaronder Liquid Breath, yoga nidra, bewegen op muziek, enzovoort. Er zijn regelmatig momenten van contact met elkaar; delen (sharing) en momenten van zelfonderzoek-  en reflectie.

In principe verzorg ik het programma maar ik zie ook voor me dat andere vrouwen hun Gift gaan geven. hiermee voeden we elkaar en leren we van elkaar.

 

 

 

 

 

zaterdagochtenden van 9.30 tot 12.00 uur  |  Kosten: € 25,00  |  Max 12 deelneemsters

Liquid Breath ademsessie

Ademen naar ruimte, ont-spanning, Zelfliefde en nieuwe inzichten

De adem is een waardevolle tool die wij als mens altijd bij ons hebben. We zijn ons vaak niet bewust wat onze ademhaling kan betekenen. Een aantal keer per dag stilstaan en bewust diep in de buik ademen kan meer bewustzijn en ontspanning bieden.

Liquid Breath is een ontvangende, yin (vrouwelijke) ademmethode. Ik begeleid je liefdevol door een aantal fases heen. In plaats van hard werken mag je ontspannen, ontvangen en ruimte maken. Met iedere sessie ontvang je een Gift van datgene dat voor jou op dat moment gezien, ervaren of gevoeld mag worden. Daar waar wij normaal gesproken 40% van onze ademcapaciteit gebruiken wordt dat in een Liquid Breath sessie verdubbeld. Je cellen vullen zich met meer prana (levensenergie). In je lichaam liggen oude blokkades opgeslagen. Deze worden met de adem aangeraakt waardoor er beweging en ruimte komt. Er kan heling plaatsvinden en in de ruimte kunnen nieuwe inzichten ontstaan. Zo adem je naar meer Zelfliefde en vrijheid.

Deze vrouwelijke ademmethode is ook passend voor mannen. Zeker mannen die de vrouwelijke kant meer willen ontdekken en ontwikkelen raad ik Liquid Breath aan. De mannelijke yang kant en de vrouwelijke yin kant raken zowel bij mannen als bij vrouwen meer in evenwicht. 

Aan te raden is een serie van drie Liquid Breath sessies zodat de ruimte, vrijheid en nieuwe inzichten kunnen indalen en inbedden. Natuurlijk ben je ook welkom voor één sessie.

Praktisch:

  • Reken voor een sessie twee uur inclusief voorbespreking en ontspanning achteraf
  • Mogelijk op maandagen en woensdagen
  • Kosten voor één sessie: € 97,00
  • Kosten voor en serie van drie sessies: € 240,00

Review Eline: ‘Ik kijk terug op een hele fijne ademsessie. Het voelde zo ontspannen en veilig bij jou.’

Review Wendy: ‘Ik kreeg een enorme energie boost en boost in zelfliefde. Ik her-innerde me weer wie ik in essentie ben. Heel bijzonder.’


Liquid Breath ademsessie / freedom breathing

Bedrijfsgegevens

KvK: 343 18 144

E-mail

welkom@margotterranea.nl

Telefoonnummer

06-15869495