Zelfvertrouwen en mindfulness voor kinderen

Vanuit een mooie lokatie in Nijmegen bied ik cursussen zelfvertrouwen en mindfulness voor kinderen.  Op deze pagina lees je meer over mijn aanbod voor kinderen.

Opgroeien in deze tijd

Opgroeien in deze tijd is ingewikkeld. We leven in een tijd van onnoemlijk veel prikkels. We krijgen in één dag meer prikkels te verwerken dan een mens in de middeleeuwen in een jaar.

Daarnaast worden er veel eisen aan een kind gesteld. We leven in een prestatiegerichte cultuur waar goed scoren op school, bij sport, bij je vrienden over het algemeen als het hoogste goed wordt gezien.

Dit doet het zelfvertrouwen van kinderen geen goed. Er is altijd wel iemand beter dan jij. De nadruk ligt vaak op wat er niet goed gaat, in plaats van wat wél goed gaat. Dit is geen verwijt aan wie dan ook. Het is hoe het onbewust werkt in de tijd waarin we nu leven en hoe het daarom vaak automatisch in onze binnenwereld ook gaat.

You can’t stop the waves but

You can learn to surf

Jon Kabat-Zinn

You can’t stop the waves but

You can learn to surf

Jon Kabat-Zinn

Cursus zelfvertrouwen en mindfulness voor kinderen in Nijmegen

(Op)groeien in zelfvertrouwen

In de cursus worden kinderen zich bewuster van de patronen in het denken- voelen en doen. Zij leren dat ze zelf aan het roer staan en dat zij deze patronen kunnen beïnvloeden. Het gevoel ‘anders’ of ‘niet goed genoeg’ te zijn wordt verminderd. Daarvoor in de plaats komt een besef dat we als mens allemaal hetzelfde zijn; met gedachten, gevoelens, met je kwaliteiten en de dingen waar je minder goed in bent. Kinderen gaan ervaren dat ze goed zijn precies zoals ze zijn én dat je blijft groeien en ontwikkelen.

Kinderen gaan herkennen dat er een buiten- en een binnenwereld is. We zijn veel met de aandacht in de buitenwereld en vaak is er weinig contact met de binnenwereld. Zij gaan ervaren dat de binnenwereld een plek is waar je kunt voelen hoe het met je is. Ze leren hoe je jezelf kunt kalmeren wanneer er onrust, spanning en angst is vanbinnen. Wanneer je kalm bent, kun je bewuster kiezen hoe met een lastige situatie om te gaan. Zo wordt de binnenwereld een veilige plek waar je ‘thuis’ bent.

De training kan helpen bij:

Faalangst

Sociale angst (weinig vrienden, onhandig contact maken, teruggetrokken zijn)

Een negatief zelfbeeld en gebrek aan zelfvertrouwen.

Moeilijk kunnen concentreren en focussen.

Piekeren en een hoofd vol gedachten.

Last hebben van stress en spanning.

Omgaan met lastige gebeurtenissen in je leven (bijv. verlies of scheiding)

Opzet cursus zelfvertrouwen en mindfulness voor kinderen

Vooraf is er een kennismakingsgesprek met ouder(s) en kind.

De training heeft acht bijeenkomsten van 75 minuten en vindt plaats in Nijmegen.

Na afloop is er een eindgesprek met ouder(s) en kind.

Na iedere bijeenkomst ontvangen ouders een informatiemail. Zo kun je als ouder actief betrokken zijn bij het proces dat je kind doormaakt. In deze mails geef ik tips en advies hoe je kind te ondersteunen in zijn/haar proces.

Acht keer 75 minuten na schooltijd |  Kosten: € 350,00  |  Max acht deelnemers

Bedrijfsgegevens

KvK: 343 18 144

E-mail

welkom@margotterranea.nl

Telefoonnummer

06-15869495